keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Peter James: Kirottu talo

Jos lähdetään siitä tosiasiasta, että luen suurimmaksi osaksi aina iltaisin juuri ennen nukkumaanmenoa, voisi kysyä onko kauhukirja ihan parhainta lukemista. Näin siinä kuitenkin pääsi käymään - valitsin luettavakseni Peter Jamesin kerrassaan loistavan teoksen Kirottu talo, jonka ansiosta uneni täyttivät mitä moninaisemmat kauhunainekset useampana yönä.


Ostin tämän kirjan tammikuun alussa ja täytyy sanoa, että kirja osoittautui aivan loistavaksi ostokseksi - vaikka se olikin etenkin illan hämärässä välillä niinkin pelottavaa luettavaa, että mielikuvitus laukkasi viilettävän villihevosen tavoin ja sai omassa turvallisessa sängyssä maatessa kurkistelemaan selkänsä taakse, niskakarvat siinä samalla kohti korkeutta kurkotellen.

Olen aikaisemmin lukenut jokusen kauhukirjan, saamatta niistä oikein mitään irti. Stephen Kingin Chtistine oli joitain vuosia sitten ihan mukava lukukokemus, mutta sekään ei aiheuttanut sellaista selkärangassa sykkivää kauhunvärettä, kuin mitä kauhukirjalta toivoisin. Toisin kuin tämä kirja - tämä todellakin osasi luoda väreitä ja mikäli ikinä on epäillyt mielikuvituksensa olleen ruosteessa, rapisi siitä ruosteet nyt hyvin vilkkaalla vauhdilla.

Jo kirjan muutama ensimmäinen sivu sai täysin vietyä mukaansa ja leuat loksahtamaan. Siinä oli jatkuvasti jokseenkin kutkuttavan painostava tunnelma, joka vain kiristyi loppua kohden ja sai kääntelemään sivuja alati kasvavalla mielenkiinnolla.

Loistava kirja, kerrassaan loistava!

3 kommenttia:

  1. Täytyypä hankkia tuo kirja! Mä rakastan juurikin tuon tyyppisiä kirjoja!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos esittelystä! Varmasti jännää luettavaa:) Oikein ihanaa viikonloppua sinne♥

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä! 🤗 On tullut kahmittua ennenkin Peter Jamesin kirjoja.. täytyypä käydä kahtomassa löytyisikö kirjastosta!

    VastaaPoista