keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Silmukka

Tehän tiedätte (tiedättehän?) sen tunteen, kun kengät kopisuttavat kohti kirjamyyntejä, vaikka kuinka yrittäisi olla tiukkana ja olla ostamatta uusia? Niin, minähän sen tiedän. Tämän vuoden alkupuolella salakavalasti kun eksyin pariinkiin otteeseen alennusmyynteihin haalimaan kirjoja kainalooni - minkäs teet, kun jalat vievät... :)

Yksi kotiin kantamistani teoksista Pierre Lemaitren Silmukka. Niin kirja kuin kirjailijakin oli itselleni täysin tuntemattomia, mutta tarina sai kummasti houkuteltua. Pierre Lemaitre on ranskalainen kirjailija, joten kirja sai kiinnostumaan jo tästäkin syystä, koska en juurikaan ole tullut lukeneeksi ranskalaisten kirjoittajien teoksia.


Silmukka kertoo 12-vuotiaasta Antoinesta, joka hetken raivopuuskan vallassa tappaa naapurin 6-vuotiaan pojan. Hetken kauhun vallassa Antoine onnistuu piilottamaan ruumiin ja tästä alkaa pojan piinaava painajainen oman syyllisyytensä ja toisaalta jatkuvan kiinnijäämisen pelossa.

Pidin kovasti Silmukasta, tarina eteni jollain tapaa hyvin tasaisen pehmeästi, kiihdyttämättä oikeastaan missään vaiheessa, vielä maaliviivan häämöttäessäkään. Kun tarina kantaa vahvasti, kiihdytystä ei jää kaipaamaankaan.

Nuoren, hyvin epätyypillisen, tappajan elämän seuraaminen oli sekä mieltä myllertävää, että omalla tavallaan piinaavaa. Oikein lämpimästi olisin valmis suosittelemaan tätä kirjaa muillekin!

2 kommenttia:

  1. Heips ja kiitos tästä, koska olenkin kaupassa silmäillyt tämän kirjan takakantta. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sinäkin tykkäisit tästä! :)

      Poista